Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Els Sterckx (Vlaams Belang) : "VB in de lift, mét ondernemers o.a. Wim Boeckx (traiteur) en Ludo Van Nueten, eigenaar van Taverne Wolfstee"

Vlaams Belang team 2024

Het Vlaams Belang komt zondag 13 oktober op met een volledige lijst en met ambitie. Lijsttrekker Els Sterckx die ook kandidaat-burgemeester is, hoopt zondag een goed resultaat neer te zetten.

Een enthousiast raadslid en Vlaams parlementslid Els Sterckx reageert met vertrouwen : "Alles zal afhangen van de kiezer. Die heeft zondag het laatste woord en zal beslissen hoe de kaarten geschud worden in onze stad."

 

'Afgelopen 6 jaar : N-VA en CD&V signatuur bracht niet veel goeds'

"De voorbije 6 jaar onder een zwakke N-VA en CD&V signatuur bracht niet veel goeds voor onze inwoners", vervolgt Sterckx.   "Onze stoepen en voetpaden liggen er slecht bij en onze stad oogt vuil en onverzorgd door het onkruid dat overal weelderig tiert.

Stilletjes aan sluipt de drugsoverlast en criminaliteit van de grootsteden zoals Turnhout binnen in onze stad en deelgemeentes en voelen vrouwen, de jeugd en zelfs mannen zich steeds minder veilig in onze stad.

De stad geeft vrij spel aan bouwpromotoren en wil overal hoogbouw tot soms wil 6 bouwlagen toestaan terwijl de omwonenden dit helemaal niet zien zitten. Wij willen als partij vooral terug luisteren naar onze inwoners.

De lokale politiek staat véél te ver van de gewone mens af, juist omdat er niet meer geluisterd wordt. We moeten luisteren naar de inwoners van wijken als we daar ingrijpende veranderingen willen doorvoeren. We moeten niet alleen luisteren we moeten ook aan de slag met hun opmerkingen, om er zo voor te zorgen dat onze inwoners zich terug thuis voelen in hun wijk.

Er moet opnieuw geïnvesteerd worden in betere fiets- en voetpaden. Het bestaande groen moet veel beter onderhouden worden en er moet meer ingezet worden op vergroening van het openbaar domein.

Drugsoverlast en criminaliteit moet veel strenger worden aangepakt zodat we ons terug veilig voelen in onze buurt.

Niet de bouwpromotoren zijn baas in onze stad, maar wel de inwoners. Onze inwoners verdienen een eerlijk en correct beleid. Geen vriendjespolitiek. Iederéén gelijk voor de wet."

 

Bekende zelfstandigen op VB-lijst : Ludo Van Nueten, eigenaar (!) van Taverne Wolfstee, Wim Boeckx (traiteur), Jan Engelen (chef-kok, ex-café Druyts), Marc Everaerts cafébaas van PC Noorderwijk. (foto boven)

 

"We hebben enkele zéér bekende zelfstandigen op onze lijst die mee hun nek willen uitsteken en onze inwoners hun belangen willen verdedigen op de gemeenteraad", vervolgt Els Sterckx.

"Marc Everaerts (plaats 2) is cafébaas van PC Noorderwijk, Wim Boeckx (plaats 4) eigenaar traiteur Solimami, Jan Engelen (plaats 5) chef-kok bij Solimami en ex-café-uitbater van Den Druyts,  en Ludo Van Nueten is onze lijstduwer en eigenaar (!) van Taverne Wolfstee.   Jawel, de vader van...

Marc wil vooral dat de mobiliteit in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven eindelijk wordt aangepakt. ’s Avonds moet er meer verlichting zijn zodat iedereen zich veiliger voelt op straat. Ook het verenigingsleven moeten we als stad beter ondersteunen. Hij biedt zelf zijn zaaltjes gratis aan om te vergaderen, ook de stad moet dit gratis aanbieden.

Wim en Jan zijn als ondernemer misnoegd dat er té veel vriendjespolitiek is in het huidige gemeentebestuur. Er wordt steeds met 2 maten en 2 gewichten gemeten en dat moet dringend stoppen. We denken hierbij aan de toekenning van een tijdelijke concessie voor de jachthaven, vergunningen voor zomerbars die de horeca in Herentals kapot maken...

Ook moeten we er voor zorgen dat ons centrum bereikbaar is voor iedereen, zowel de voetgangers, de fietsers en de auto verdienen een plaats in onze stad. Voor ons geen parkeervrije Markt zonder ondergrondse parking en al zeker geen clusterparkeren waardoor de bewoners van het centrum niet meer in hun straat zouden kunnen parkeren.

 

Ludo is de oudste kandidaat op onze lijst. Zijn zaak is een begrip in Herentals. Ludo heeft Taverne Wolfstee opgericht en is eigenaar.  Eerst als tennisclub en daarna uitgebreid met minigolf.

Ludo is de vader van de omstreden Pascal Van Nueten die opkomt voor N-VA.

Pascal Van Nueten (N-VA) heeft slechts een middelbare school gedaan, dus voor vele Herentalsenaren onbekwaam verklaard om een stad als burgemeester mee te besturen.  

 

Velen vragen zich opnieuw af of Pascal Van Nueten - net als 6 jaar geleden -  voor de hoogste rechtbank van ons land - de Raad van State - moet verschijnen voor het flagrant overtreden van de kieswet.   Overtredingen ook bij deze verkiezingscampagne 2024 weer. (artikel uit 2018)

 

Vader Ludo wil vooral dat er terug een bestuur komt in Herentals dat zich inzet voor zijn burgers en hun belangen op de eerste plaats zetten. Dit is de voorbije 6 jaar veel te weinig gebeurd.

 

Hoog tijd dus voor een ander en beter beleid. Een beleid dat luistert naar zijn inwoners. We hebben een team van 29 kandidaten die allen bereid zijn om hieraan mee te werken. Geef het Vlaams Belang op 13 oktober je stem en wij gaan er samen met jullie voor zorgen dat jullie terug trots kunnen zijn op Herentals, Noorderwijk en Morkhoven", besluit Els Sterckx.  (ad)

Els Sterckx (midden) met Tom Van Grieken (l.) bij de VB-nieuwjaarsreceptie in Heultje (2020)

Els Sterckx (midden) met Tom Van Grieken (l.) bij de VB-nieuwjaarsreceptie in Heultje (2020)

Vlaams Belang team 2024

Deel dit artikel